Stresser du over økonomien? Spar penge på varmen!

Hvis der er noget der virkelig kan få mennesker til at stresse, så er det bekymringer om hvordan man skal få økonomien til at hænge sammen. Specielt hvis man ved at bankkontoen har et negativt flow hen over månederne kan det skabe stor bekymring, for man ved jo at en eller anden dag, så klapper fælden. Inden man kommer dertil kan det derfor være en god ide, at kigge på hvordan man kan få ens omkostninger reduceret, så man kan slippe af med det negative cash flow. Så hvorfor ikke spare penge på noget så kedeligt som varmeregningen?

Prøv dig frem

Inde på danskvarmeservice.dk kan man bede om at blive kontaktet til en uforpligtende snak, hvor man får mulighed for at snakke med ekspert indenfor boligopvarmning. Derudover kan man også ved hjælp af en fire-trins guide selv lave et overslag på hvor meget det vil være muligt at spare hvis man får sit gamle oliefyr udskiftet med et nyt. Og ikke mindst står der hvor lang tid investeringen er om at give overskud.
Det er faktisk overraskende så mange forskellige muligheder der er for at få opvarmet sin bolig. Det virker sandsynligvis uoverskueligt (og ikke mindst stressende), men så udnyt muligheden for at blive kontaktet af en ekspert.

Kan det betale sig?

Ja i langt de fleste tilfælde kan det, det er dog forskelligt hvor lang tid, der går inden investeringen er tjent hjem. Men der er flere af løsningerne, som på meget kort tid har sparet sig selv hjem igen, og så er det penge lige ned i lommen.
Men hvis økonomien i forvejen er stram, så er det nok ikke lige muligt at købe et nyt varmeanlæg uden at foretage et lån. Man kan selvfølgelig forsøge at låne i banken, hvilket sandsynligvis vil være den billigste løsning, men hvis ikke kan lade sig gøre, så er det faktisk muligt at låne gennem danskvarmeservice, hvor renten så kommer op omkring 10%.

Godt for miljøet

Udover at man kan komme til at spare penge, kan man også gøre en indsats for miljøet (og dermed også samvittigheden).
Det kan man for eksempel gøre ved at købe et solcelleanlæg, så man bruger vedvarende energikilder til at opvarme boligen. Og det er faktisk muligt at sælge overskydende energi fra ens solcelleanlæg, endnu et plus for økonomien. Så selvom et solcelleanlæg `kun` estimeres til at holde i 30 år kan man spare rigtig mange penge, hvis man sælger den overskydende energi.

Så spar penge, skån miljøet og få mindre stress.