Stress af med en god kop kaffe

Kender du det, at du indimellem godt kan blive stresset, når der sker for mange ting omkring dig. Det kan skyldes travlhed på arbejdet, et travlt privatliv eller at der evt. er sket en bestemt begivenhed i dit liv, som såsom skilsmisse, sygdom, dødsfald e.l. Stress er et hyppigt problem som opstår hos mange danskere, og vi skal derfor lære at tage bedre hånd omkring det, så det ikke tilsidst udvikler sig til en depression eller lignende følgesymptomer.

Det kan være svært at give et konkret svar på, hvordan man behandler stress, for der er altså ikke noget entydigt og korrekt svar. Der findes ikke nogen medicinsk kur imod stress, men det kan i langt de fleste tilfælde behandles med terapi og afspænding. Stress har det med at komme og gå, og derfor kan det være svært altid lige at forudsige det. Det eneste man dog aktivt kan gøre, det er så vidt muligt forsøge at forebygge det i fremtiden.

Her er det så, at kaffen kommer ind i billedet. En forskningsundersøgelse viser nemlig at at selve duften af kaffe kan lindre følelsen af stress. Kaffen gør nemlig det, at den ændrer på de proteiner i hjernen, som er forbundet med stress. Hvis du derfor i fremtiden husker den daglige kop kaffe, kan du forebygge dig imod stress.

Hvis du dog bare har brug for at slappe lidt af, for at komme væk fra den stressede hverdag, kan du passende gøre det med en god kop kaffe og i godt selvskab. Det kan være helt fantastisk at sidde på en hyggelig café med en god ven eller veninde og bare slappe helt af, og få alle hverdagens stressfatorer på afstand. Ofte er der på caféer et stort udvalg at vælge imellem, men hvad kendetegner egentlig en rigtig god kop kaffe?

Kilden til en god kop kaffe

Når det kommer til kaffe, kan det være svært at definere, hvad en rigtig god kop kaffe er, da folk ofte har en individuel holdning til dette. Er man til en traditionel kop kaffe, cappucino, espresso eller en helt fjerde afhænger af ens personlige holdning, men skal man vurdere det mere objektivt, så skal man gå ind og vurdere selve kaffebønnerne og landende de stammer fra.

Her er landene Mexico, Guatamala, Columbia, Brasilien, Peru, Etiopien, Kenya, Rwanda, Indonesien og Hawaii, blandt de absolutte bedste lande til at opdyrke den fantastiske og vanedannende drik. Vil man have sig en god kop kaffe med en god og afstressende aroma, så skal man altså vælge en kaffe herfra.