Slap fuldstændigt af i lækre indiske omgivelser

Yoga i Indien

Indien er bl.a. kendt for sit kæmpe befolkningstal, som lyder på over en milliard mennesker (omkring 1,28 milliarder). Dette gør Indien til det land med det andet største befolkningstal i verden – kun slået af Kina med omkring 1.36 milliarder.

Opnå komplet indre ro med yoga i indiske omgivelse

Indien er især kendt for deres meget stærke yogakultur, der tiltrækker mange tusinde mennesker årligt. Der er endda rigtig mange, der tager til Indien for at blive Yoga-instruktør. Dyrker man Yoga, vil man opleve en helt ny form for indre ro, som man formentlig ikke har oplevet før.

Yoga beskrives som et indisk system for indøvelse af åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter. Dyrker man yoga, forsøger man at opnå Samâdhi, den højeste tilstand. Denne tilstand skulle være en form for saglighed for yoga-udøveren.

Er yoga for alle?

“Yoga er både vejen og målet. Ligesom alle floder fører til havet, fører yogaens veje til forståelse og virkeliggørelse af selvet”

- Sri Sri Ravi Shankar

Ja, yoga kan sagtens udøve af alle. Der er ikke nogle bestemt aldersgrupper, køn eller andet, der gør sig gældende her. Man skal bare sørge for at kende sine egne begrænsninger, så man ikke forsøger at lave nogle yoga-øvelser (kaldes også for asana), som ens krop ikke kan klare. De der har udøvet yoga i mange år, vil kunne udføre nogle stillinger, som slet ikke er mulige for en begynder, og her skal man altid lytte til kroppens signaler. Husk, at yoga ikke handler om at blive bedst, eller at kunne alle øvelserne, men om at opnå en tilstand, hvor krop og og sind er i harmoni.

Besøg Indien

Hvis du gerne vil besøge Indien og have det fuldeudbytte, bør du tage fat i nogle, som er specialister inden for området. F.eks. tilbyder Kipling Travel deciderede yoga-rejser, hvor man virkelig kan komme til at lære den indiske yogakultur at kende.

Se deres yoga-rejse her