Slap af på arbejdet

Stress viser sig ofte når man glemmer at holde pauser og istedet knokler på uafbrudt. I dag giver jeg råd til hvordan man nemmere kan huske at holde pauser og slappe af på arbejdspladsen. Det kan være noget så simpelt som at kunne drikke en nem og lækker kop kaffe i sin pause og at have et godt indrettet sted til at koble af.

 

De rigtige omgivelser

Det er godt at have et sted at holde pause som befinder sig væk fra ens normale arbejdssted. Hvis man f.eks. arbejder ved computer, opfatter kroppen det ikke som en pause hvis man bliver siddende foran computeren når man holder pause. Hvis ikke din arbejdsplads har et område til at holde pause i, kan du med fordel forespørge dette til din leder.

Et godt rum til at holde pause i, er et rum med bløde stole eller sofaer. Rummet skal udstråle harmoni, og det er derfor vigtigt at farverne og dekorationerne er i rare og rolige former og farver. Rolige farver findes i den kolde farve sektor, såsom blå, grøn og grå. Med hensyn til formerne, så er runde og bløde former mere beroligende for hjernen end kantede genstande.

 

Berolig kroppen

Varme drikke kan være gode til at berolige kroppen, og ved at skænke dig selv en drik, vil pausen have et formål ud over kun at være en pause. Det er vigtigt at det er en nem og lækker drik, og jeg vil derfor råde til ikke at gå på kompromis med kvaliteten af maskinen. Hvis man researcher forskellige løsninger, er en af dem man kommer forbi, maskinerne på Merrild.com. Der er mange valgmuligheder på denne side, og man kan både få klassiske kaffe, te, kakao maskiner og maskiner til kolde drikke såsom juice.

Det kan være godt at have noget at tage sig til i sin pause, som får tankerne væk fra arbejdet. Udover at drikke en varm drik, kan det være en god idé at have læsestof såsom magasiner liggende i rummet. Man kan også have forskellige spil som tilmed kan bringe medarbejdere tættere sammen. Det kunne f.eks. være et puslespil, som man kunne lave lidt på hver dag. Dette vil helt sikkert få tankerne væk fra arbejdet og man kan måske ligefrem komme til at glæde sig til at holde pause, for at finde nye brikker til spillet. Bordfodbold er også en klassiker når det kommer til at få adspredelse fra arbejdet, men mulighederne er mange og der er ingen grund til bare at gøre det som alle andre gør.