Giver din virksomhed dig stress?

Der kan være et utal af årsager til stress, men ofte er stress arbejdsrelateret og det bliver aldeles ikke mindre, når man har sin egen virksomhed. Som selvstændig afhænger det hele af dig, hvorfor du skal have overblik over alt fra din hjemmeside til betaling af medarbejdere. En sådan situation vil dræne enhver for energi, og det er derfor vigtigt, at man tager sig nogle forholdsregler. I dette blogpost giver vi dig ideer til, hvordan din hverdag kan blive lidt mindre stressende.

stress

Forebyg stress i privatlivet

Der findes diverse måder, hvorpå du kan forebygge stress i privatlivet og derigennem også stresse mindre over andre ting, end din virksomhed. Det er individuelt hvad der bedst forebygger stress, da alle mennesker er forskellige, men der er nogle generelle ting der hjælper langt de fleste.

God planlægning 

Stadig flere danskere presser sig selv i privatlivet, da de gerne vil nå at leve livet ved siden af deres allerede travle arbejde. Dette har dog ofte den modsatte virkning, da man i stedet ender op med en meget stresset hverdag, som man ikke er i stand til at nyde. En måde at løse dette på er ved planlægning. Planlæg alt ligefra din økonomi til din dagligdag. Du vil blive overrasket over hvor meget energi det kan medføre, da du ikke længere ender op med overbookede dage, men i stedet kan sætte tiden af til afslapning og din familie.

Motioner og få sovet rigeligt

Motion er i stand til at øge modstandskraften over for stress. Hvis man er i god for, er man altså i bedre stand til at slappe af igen efter en stressende oplevelse. Du behøver ikke løbe mange kilometer hver dag, men blot holde dig løbende igang. En fingerregel er, at man skal have tre til fire timers ugentlig motion, hvor man få sved på panden. En anden essentiel del af stress forebyggelse er nattesøvn, da vi opbygger den energi, som vi har forbrændt i løbet af dagen.

 

Forebyg stress på arbejdet

Planlæg og strukturer din tid

Ligesom det gjorde sig gældende i stress forebyggelsen i privatlivet, kan det ligeledes betale sig at planlægge og strukturere sin tid på arbejdet. Læg derfor en realistisk plan får din virksomhed – både langsigtet og kortsigtet. Sæt gerne noget tid af til uforudsete ting, da det ofte er sådanne situationer der giver mest stress, da de sætter en bagud i arbejdet.

Udfør det du er i stand til og lad andre klare resten

Det er vigtigt at indse, at det ikke er alle ting, som du er lige god til. Der er nogle ting, som lige netop du og din virksomhed er god til, men andre ting, som du hellere skal lade andre ordne. Ligeledes kan det nogle gange bare give ekstra plads i hverdagen og dermed mindre stress, hvis man lader andre klare bestemte opgaver. Det kan være, at man skal opstarte salg i et nyt land og derfor behøver hjemmesiden oversat til andre sprog. Du kan nok selv kæmpe dig igennem det ved hjælp af google analytics eller med venners hjælp, men i sådanne tilfælde er det altså bare nemmere at lade et professionelt oversættelsesbureau klare oversættelsen.