Find den indre ro igen

indrero

I løbet af en hel hverdag, sker der mange ting. Vi står op, skal skynde os med at spise morgenmad, i bad, tage tøj på og afsted på arbejde. Alt dette sker inden for 1-2 timer for de fleste.

At starte dagen på denne måde, kan være meget stressende for kroppen. De fleste tager også en kop kaffe som noget af det første. Ved at starte dagen med en kop kaffe, forsøger vi at vågne, desværre kan det stresse kroppen yderligere.

Det anbefales at vente mindst en time efter man er stået op, til man indtager kaffe. På denne måde vågner kroppen ‘naturligt’, og det kan i stedet blive en del af rutinen, når man kommer på arbejde.

Frihed efter arbejde

Efter en lang dag på arbejdet, trænger både kroppen og hjernen til ro. Har man børn, må afslapningen udskydes. Børnene skal hentes fra institutionen, der skal handels ind til mad og børnene skal muligvis videre til sports aktiviteter.

Med en så lang og proppet dag, vil man bare gerne slappe af. Det kan være meget forskelligt, hvordan man kommer ned i gear. Nogle læser en bog, andre ser tv og nogle vil bare gerne sidde foran kaminen og nyde flammerne.

Det kan dog være et stress moment at sidde foran kaminen, hvis man kun kan tænke på soden der farver væggene eller lugten der sætter sig i møblerne. Hvis man gerne vil have glæden af den levende flamme, men undgå sod og lugte, så kan man skaffe sig en pilleovn fra edil kamin.

Motion hjælper

For at få mere overskud i kroppen, kan man også begynde at motionere. Det giver luft og energi til kroppen og hjernen, og kan øge produktiviteten. Det tager tid ud af skemaet, men selv efter en travl dag, kan lidt træning efterfølgende, virke helbredende.

Da der i forvejen ikke er så meget tid til at samle familien, kan man gøre det til en familie aktivitet. Det kan være en løbetur, eller en omgang fodbold i parken. Det kan øge kvaliteten af familielivet, så man ikke kun ses under negative omstændigheder, som fx ved træthed, dårligt humør eller lignende.