Den stressende dag for en anoretiker

Vi føler sikkert alle sammen, at vi har en stressende hverdag, men for mange af os er vi langt fra blandt de, der har den mest stressende hverdag. Forestil dig hvis hver måltid skulle være en kamp, og hvis du slet ikke havde den energi, som følger med, når man spiser en masse god, sund og nærende mad? Her vil vi forsøge at give dig et lille indblik i nogle af de hårde og stressende ting, som en anoretiker må kæmpe med hver eneste dag.

Hvad er en anoretiker?

Dette er en person, som har spiseforstyrrelsen anoreksi. Anoreksi er en spiseforstyrrelse, der primært rammer teenagepiger, og det giver udslag i, at den ramte sulter sig selv.

Læs mere om anoreksi her.

Den evige kamp med hvert måltid

Det er selvfølgelig ikke alle anoretikere, der har det på præcis samme måde, men dette tegner et billede af, hvordan rigtig mange går og har det. De fleste mennesker nyder et måltid mad, og spiser ikke bare for at indtage den nødvendige næring men for at nyde maden. Sådan er det ikke for en anoretiker, da de ser langt anderledes på maden. En anoretiker har en tendens til at undgå mad, da de har fået opbygget et helt forkert forhold til mad, vægt og krop. En anoretiker overvejer altså hvert enkelt måltid nøje for at opnå nogle disse urealistiske idealer.

Den manglende energi

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at man ikke har lige så meget energi, hvis man spiser lige så lidt, som en anoretiker gør, og det gør selvfølgelig ikke hele situationen lettere. Når man er så meget i underskud, som en anoretiker er, har ens krop slet ikke de ressourcer, som den har brug for, hvis den skal fungerer ordenligt. Dette stresser altså både fysisk og psykisk.

Kampen mod spiseforstyrrelsen anoreksi

Selvom det måske ikke er alle, der kæmper en decideret kamp mod deres spiseforstyrrelse, ved de fleste nok, at de ikke er på helt rette spor, og vil derfor i forskellige grad forsøge at kæmpe anoreksien. Det er set i rigtig mange dokumentarprogrammer, hvordan anoretikere skal kæmpe, hvis de ønsker at få helt eller delvist styr på deres spiseforstyrrelse. Dette er selvfølgelig ekstremt hårdt, da det for mange er meget dybdeliggende årsager, der gør, at de skæve forhold til mad, krop og vægt er opstået.